Şükriye Tutkun Kimdir? – Şükriye Tutkun Hayatı ve Biyografisi

Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun..

Şükriye Tutkun Nereli?

Şükriye Tutkun 1965 tarihinde Kocaelinde doğmuştur.Ama aslen baba tarafı Ordu,anne tarafı ise Artvinlidir.

Şükriye Tutkun Kürt Mü?

Kocaeli’nde dünyaya gelen Şükriye Tutkun Kürt değil,Türk kökenlidir.

Şükriye Tutkun Biyografisi

Doğum 19 Eylül 1965 (55 yaşında) Kocaeli, Türkiye
Meslek Sanatçı
Kökeni Türk
Etkin Yıllar 1996-
Burcu Başak
Evlilik
Eğitim
Boy 168
Kilo 55
Göz rengi Kahverengi
Albümleri 1996: Sevin Gayrı
1998: Çiğdem Der Ki
2002: Kumru
2004: Gücüm Yetene Kadar
2006: Salıncak
2010: Ay Karanlık
2019: Ave Maria
2020: Hold Time
Ödüller
Sosyal Medya Hesapları Twitter
İnstagram
Youtube

Şükriye Tutkun’un Hayatı

Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, kökeni Gürcistan’a dayanan Artvinli bir aileye mensuptur. Babası Ordulu, annesi Artvinlidir. Annesi ve babası boşanmış, 2 yaşında iken talihsiz bir şekilde çocuk yuvasına bırakılmıştır. Yoksulluktan dolayı, 5 sene burada yaşayan Tutkun, lise yıllarında annesinin yanında kalmaya başlamıştır. Babasını ise, hayatı boyunca sadece 2 kere görebilmiştir.

İlk olarak, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İktisat Bölümü kazanarak eğitime başlayan Tutkun, daha sonra aradığı mesleğin bu olmadığına karar vererek, okulu bırakmıştır. Sonraki yıllarda para biriktirip, Mimar Sinan Üniversitesi Opera Şan Bölümüne başlayarak, buradan mezun olmuştur. Birçok isimden, dersler almıştır. Opera Tarihi dersini, Filiz Ali’den; Solfej dersini İlteriş Suna’dan; Sahne derslerini Yekta Kara’dan; Estetik ve felsefe dersini, Afşar Timuçin’den; Armoni dersini ise Cenan Akın’dan almıştır.

Ünlü sanatçı, Kuşing Sendromu adı verilen bir hastalığa yakalanmıştır ve 2006 Haziran ayında ameliyat olarak bu hastalığı yenmeyi başarmıştır.

Üniversite yıllarında; İstanbul Opera Gençlik, TRT Gençlik ve St. Antoine Kilise Korosu’nda soprano olarak çalışmıştır. Bir dönem Tansu Çiller’i seslendiren Şükriye Tutkun’un; çizgi film, dizi ve reklam filmlerinde de birçok seslendirmeleri bulunmaktadır. Ali Osman Erbaşı, Atilla Özdemiroğlu, Muammer Ketencoğlu, Fahir Atakoğlu ve Zülfü Livaneli gibi birçok isimle çalışmalar yapmıştır. Etnomüzikolog olan Tugay Başar ile de, çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği yapmıştır. Muhabir, kaligraf, anketrist, pikajör ve grafiker olarak da çalışmıştır.

Zülfü Livaneli’ye ait olan“Nefesim Nefesine” adlı albümünde, Livaneli’ye eşlik etmiştir. Aynı sahneyi paylaşmışlardır. “Kumru”, diğer ismiyle EMI albümü, kendisine altın plaket ödülü kazandırmıştır. Belçika dinleyicisi tarafından da çokça beğenilmiş olan bu albüm, Belçika medyasında büyük övgülere tutulmuştur. Şükriye Tutkun, aralarında birden çok ünlü yabancı sanatçının da bulunduğu “Pure Music 3” adlı yapıma, Arda Boyları isimli türküsü ile katılım yapmıştır.

2015 yılında, TRT Okul kanalında yayınlanan ve bizzat hazırlayıp sunduğu ‘Hayata Tutunanlar’ adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Bu program, kendisi gibi yetiştirme yurtlarında yaşamış ve oradan büyük başarılara imza atmış hayatların hikayelerini anlatmaktadır.

Yönetmenliğini Mustafa Arslan’ın üstlendiği Sultan Gelin Müzikali, Şükriye Tutkun’un başrolde yer aldığı bir çalışma olmuştur. Bu müzikal aynı zamanda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, ev sahipliği yaptığı ilk türkü müzikali olarak tarihe geçmiştir. Daha önce böyle bir çalışmanın içinde yer almayı isteyen Tutkun, Sultan Gelin hikayesinin Anadolu kadınlarının yakarışlarını anlattığını vurgulamıştır.

Albümleri sırasıyla şu şekildedir: Sevin Gayrı (1996), Çiğdem Der ki (1998), Kumru (2002), Gücüm Yetene Kadar (2005), Salıncak (2006), Ay Karanlık (2010)

Rol aldığı Film ve Dizileri ise, Yusufçuk (2004- Tv Filmi), Sultan Gelin (2003/2004-türkü müzikali)

Özel Hayatı

1985 yılında, henüz 20 yaşında iken evlilik yapmıştır. Bu evlilikten doğan bir bebeği olmuş; fakat sadece 5 gün hayatta kalabilmiştir.

Exit mobile version